top of page

Uticaj logike na pozitivne afirmacije

Cemu nam ustvari sluzi logika? Da li nam je i kada prijatelj, a kada bas i ne? Ona je, nas sjajni vodic kroz materijalni svet. Pomocu nje raspoznajemo neke aspekte zivota, racunamo, snalazimo se u prostoru... Data nam je s razlogom, ali, postoje trenuci kada nam okretanje logici ne ide u prilog.

Na primer, kada zelimo da se uskladimo sa principima Zakona privlacenja, obicno je potrebno da protekne odredjeno vreme do fizicke manifestacije zeljenog. Tada nas logicki deo uma moze konstantno primecivati da se zelja jos nije ostvarila i time ce samo odgoditi njeno ostvarenje. Zasto? Zato sto tada, poruka koju saljemo u eter glasi "ja to nemam". Logika takodje moze ometati nasu veru u kriznim situacijama. Nasa dusa, intuicija i znanje nam mogu reci "Ovo je prolazno i dobro je za tebe. Iz ovoga ce proizici nesto sjajno", ali onda se zacuje glasic uma "Ovo je katastrofa, ne vidim logican izlaz". U tome je kvaka. Nismo stvoreni da vidimo siru sliku, vec da verujemo. Postoji neko ko vodi racuna o nama. Ako u takvim momentima trazite logican izlaz, verovatno cete pronaci neki mukotrpan put ili ga necete pronaci uopste.

Uceni smo da razmisljamo logicki i da je to jedini ispravan put. Nikola Tesla je radio suprotno. Prvo bi napravio nacrte koje je zamislio, a onda tek pokusavao da dokuci kako izum funkcionise. Ovaj slavni naucnik i genije, bio je veliki vernik i mistik. Vera i mnogi zakoni Univerzuma funkcipnisu po principu "Veruj da bi video". Zato je sjajno usvojiti stav "Nije bitno kako, ali ostvarice to sto zelim". Steknite naviku da to sebi svakodnevno ponavljate i time cete skinuti sa sebe teret nedoumice i straha. To se zove proces otpustanja. Otvorite se za ideju da postoji bezbroj mogucnosti i nacina da se nesto desi. Vase je da verujete u ishod, a samo Bog/Stvoritelj/Univerzum (kako god da ga nazivate), zna kako ce do njega doci.

S obzirom da pozitivne afirmacije po pravilu treba pisati i izgovarati u sadasnjem vremenu, osmislila sam mali dodatak za njih kako biste iskljucili uplitanje logickog dela uma i olaksali njihovo dejstvo. (Savet: afirmacije izgovarajte pred ogledalom, gledajuci sebe u oci i ponavljajte jednu sve dok u vama ne probudi emociju).

-Ja znam da je moje telo svakoga dana sve zdravije i vitalnije, cak iako to ponekad ne primecujem. (Ovo poslednje mozete izbaciti nakon nekog vremena kada osetite sigurnost u to sto govorite).

-Ja znam da u moj zivot ulaze divni ljudi cak iako to ponekad ne primecujem.

-Ja znam da u moj zivot ulaze luksuz, bogatstvo i udobnost iako to ponekad ne primecujem.

Ove afirmacije su namenjene pocetnicima i svima onima kojima je tesko da poveruju u njih. One sluze da se pokrenu energije, kokreatori i sled dogadjaja koji je potreban za ostvarenje vase zelje. Vremenom, kako vasa vera i sigurnost budu rasle, izbacite poslednji deo ('Iako to ponekad ne primecujem), kako ne biste ostali na vibraciji cekanja. Mozete osmisliti svoje afirmacije i koristiti ih u bilo koje doba dana i na bilo kom mestu (dok cekate red u banci, na poslu, dok setate...). Ono sto mozete dodati (nema potrebe da naknadno izbacujete), je 'Amin' ili 'Tako i jeste'. To ce dodatno pojacati energiju vasih reci. Budite uporni i dosledni. Trudite se da u svakodnevnom govoru ne negirate svoje afirmacije. Npr. ako afirmisete da vam je zdravlje sve bolje, a onda izadjete iz kuce, a neko vas pita "Kako ste?", nikako nemojte odgovoriti da ste bolesni. Time se vracate vibraciji bolesti. Sve sto mislite i izgovorite je vasa afirmacija, pisala sam o tome u tekstu "Osam mocnih afirmacija za finansijsko izobilje".


bottom of page